Hoppa till huvudinnehåll

Jag har lagt in några elever och uppdrag, men hur kommer eleverna in för att göra uppdragen?

När du har lagt upp dina elever i Elever-vyn i Nomp Plus och skapat några uppdrag åt dem, börjar du kanske undra hur eleverna ska göra för att få se uppdragen. Vad behöver eleverna göra? Behöver de inte själva registrera sig som användare på Nomp först eller hur funkar det?

Det är lyckligtvis enklare än man kan tro. Eleverna loggar helt enkelt in på Nomp med de användarnamn och lösenord som du har lagt in i Elever-vyn. Kajsa på bilden ovan loggar alltså in med användarnamnet "kajsakarlsson" och lösenordet "hemligt".

Så fort Kajsa har loggat in kommer hon se de uppdrag som du har delat ut till henne.

Om Kajsa senare skulle vilja byta användarnamn från "kajsakarlsson" till en egen e-postadress som hon har, så kan hon göra detta under "Inställningar" > "Byt användarnamn". Det förutsätter att hon då har en riktig fungerande e-postadress. Även om hon gör detta kommer du fortfarande att vara kopplad som mentor till henne.

De användarnamn som du skriver in när du skapar nya elevkonton i Elever-vyn är alltså riktiga användarnamn på Nomp. Det betyder att de måste vara unika på hela Nomp. Bara elevens förnamn fungerar alltså oftast inte då det tenderar att vara upptaget redan. Här kan du läsa lite mer tips vad gäller unika användarnamn på Nomp.

Andra sätt att logga in#

Om eleverna har möjlighet att logga in med Google, Microsoft eller Skolfederation, så kan de logga in på Nomp på det sättet i stället. Detta förutsätter dock att elevernas användarnamn på Nomp är samma som deras mejladress i Google/Microsoft/Skolfederation.