Hoppa till huvudinnehåll

Synkronisera elevgrupper från Skolon

Om du köpt Nomp Plus via Skolon kan du importera dina elever och grupper till Nomp Plus därifrån (och hålla dem synkade).

Här visar Stefan hur det går till att importera elever från Skolon till Nomp Plus:

Innan du börjar Om måste ha köpt en Skolon-hanterad licens genom Skolon för att använda den här funktionen.

Någon med administratörsrättigheter behöver dessutom tilldela Nomp Plus-licenser till dig och dina elever.

Det är väldigt viktigt att du först ser till att alla elever du redan har upplagda i Nomp har samma användarnamn i Nomp som deras e-postadress i Skolon! Om en elev till exempel har användarnamnet "anna" i Nomp, och e-postadressen "anna@skola.se" i Office 365, så kommer eleven få dubbla användare när du synkroniserar. Om du ändå vill använda synkroniseringen behöver du först ändra elevernas användarnamn i Nomp så att de är samma som e-postadresserna i Skolon. Här kan du se hur du gör det.

Synka med Skolon

Om du vill göra detta är det första du gör att gå till "Grupper" och klicka på "Synka med Skolon". Om du och dina elever har licenser via Skolon så prova gärna, du kommer ha möjlighet att avbryta längre fram om du vill.

Det första steget är att du väljer alla klasser du vill synka:

När du har valt alla som du vill synka klickar du på "Nästa"-knappen. Då kommer du få se vad resultatet kommer bli:

Här ser du precis hur många grupper som kommer läggas till eller tas bort, och hur många elever som kommer läggas till eller tas bort. Om det ser bra ut så kan du klicka på "Synka med Skolon" så kommer synkroniseringen att utföras.

De nya eleverna kan nu logga in med Skolon-inloggning. Om du också vill att de ska kunna logga in med Nomplösenord behöver du sätta ett Nomp-lösenord åt dem. Det kan du göra under "Elever".

När du eller någon annan senare gör ändringar i Skolon, som att till exempel lägga till eller ta bort elever, så kan du göra om synkroniseringen från Nomp Plus för att få samma ändringar genomförda där. Här kan du se hur det funkar: Lägga till eller ta bort elev i synkad grupp

Har du redan dina Skolon-elever i Nomp Plus?

Om du redan har dina Skolon-elever i Nomp Plus kan du ändå använda synkroniseringen. Fördelen med det är att Skolon i de flesta fall är synkade med det elev-administrativa systemet, och sedan kan du få över ändringarna till Nomp Plus bara genom att använda synkroniseringen.