Hoppa till huvudinnehåll

Köp och licenshantering av Nomp Plus i Skolon

Om du köpt Nomp Plus via Skolon efter 2024-01-01 så levereras licenserna genom Skolon.

Det innebär att du bara kan administrera licensen och dess användare med Skolons verktyg. I praktiken kan man alltså inte längre kan skapa elevanvändare i Nomp Plus, eller synka in användare från annan källa än Skolon. Man kan heller se licens-information som när licensen går ut, vilka andra lärare som är anslutna på licensen med mera.

Licenserna är av typen abonnemang och förlängs automatisk vilket skiljer sig från hur man köper Nomp Plus på andra vis.

Nomp Plus Skola i Skolon

Nomp Plus Skola säljs som singel-licens som man delar ut till individer. Precis som när man köper Nomp Plus Skola utanför Skolon så är produkten prissatt per elev och minsta beställning är 50 elevplatser och lärarlicenser är gratis.

På Skolon innebär detta att man måste ha minst 50 elevplatser på sin skola samt en kostnadsfri lärarlicens för de lärare som ska komma åt Nomp Plus.

När en lärare loggar in kommer de elever som inte längre har en licens att kopplas bort från läraren. Om du inte längre har en giltig lärarlicens tilldelad på Skolon kommer du att tas bort från licensen.

Man kan importera elever/elevgrupper till Nomp Plus från Skolon genom att använda "Synka med Skolon"-knappen i "Grupper" i Nomp Plus. Endast elever som har en tilldelad elevlicens kommer att synkas in.

Man kan beställa flera Nomp Plus Skola-licenser vid olika tillfällen på Skolon, men de hanteras som en licens av Nomp.

Nomp Plus Lärare i Skolon

Nomp Plus Lärare är en licens för en lärare och den säljs som klass-licens som man delar ut till en klass eller grupp. Det finns två varianter:

  • Nomp Plus Lärare (35 elevplatser, 1 lärare).
  • Nomp Plus Lärare XL (100 elevplatser, 1 lärare).

Gruppens/klassens elever synkas automatiskt till Nomp Plus när läraren loggar in.

Man kan importera elever/elevgrupper till Nomp Plus från Skolon genom att använda "Synka med Skolon"-knappen i "Grupper" i Nomp Plus. Endast elever som har en tilldelad elevlicens kommer att synkas in.

Vill ni köpa via Skolon men ha licenshantering på Nomp?

Det går bra att beställa licenser på Skolon och sedan mejla oss på info@nomp.se, så ordnar vi det!