Hoppa till huvudinnehåll

Synkronisera elevgrupper från Google Classroom

Om du använder Google Classroom kan du importera dina elever till Nomp Plus därifrån (och hålla dem synkade).

Har dina Classroom-elever redan Nomp-användare?

Då är det väldigt viktigt att du först ser till att alla elever har samma användarnamn i Nomp som deras e-postadress i Classroom! Om en elev till exempel har användarnamnet "anna" i Nomp, och e-postadressen "anna@skola.se" i Classroom, så kommer eleven få dubbla användare när du synkroniserar. Om du ändå vill använda synkroniseringen behöver du först ändra elevernas användarnamn i Nomp så att de är samma som e-postadresserna i Classroom. Här kan du se hur du gör det.

Synka med Google Classroom

Gå till "Grupper" och klicka på "Synka med Google Classroom". Om du har Google Classroom så prova gärna, du kommer ha möjlighet att avbryta längre fram om du vill.

Första gången du gör detta kommer du att behöva välja Google-användare och ge Nomp tillåtelse att läsa från Google Classroom.

Det första steget är att du väljer alla klasser du vill synka:

När du har valt alla som du vill synka klickar du knappen "Nästa" eller på flik 2: "Granska och synka". Då kommer du få se vad resultatet kommer bli:

Här ser du precis hur många grupper som kommer läggas till eller tas bort, och hur många elever som kommer läggas till eller tas bort. Om det ser bra ut så kan du klicka på "Synka med Google Classroom"-knappen så kommer synkroniseringen att utföras.

De nya eleverna kan nu logga in med Google-inloggning. Om du också vill att de ska kunna logga in med användarnamn och lösenord behöver du sätta ett Nomp-lösenord åt dem. Det kan du göra under "Elever".

När du eller någon annan senare gör ändringar i Google Classroom, som att till exempel lägga till eller ta bort elever, så kan du göra om synkroniseringen från Nomp Plus för att få samma ändringar genomförda där. Här kan du se hur det funkar: Lägga till eller ta bort elev i synkad grupp

Här visar Marianne hur det går till att importera elever från Google Classroom till Nomp Plus:


Har du redan dina Classroom-elever i Nomp Plus?

Om du redan har dina Classroom-elever i Nomp Plus kan du ändå använda synkroniseringen. Fördelen med det är att Classroom i de flesta fall är synkade med det elev-administrativa systemet, och då kan du få över ändringarna till Nomp Plus bara genom att använda synkroniseringen.