Hoppa till huvudinnehåll

Lärar-byte för en klass

Det bästa sättet att hantera detta beror på om du själv ska fortsätta använda Nomp Plus med nya elever, eller om du ska sluta helt och vill lämna över allt till en efterträdare.

Om du själv ska fortsätta med Nomp Plus men med andra elever#

Om du ska lämna över din klass, men du själv ska fortsätta använda Nomp Plus med nya elever så är det enklast att göra följande:

  1. Bli kollega i Nomp Plus med den nya läraren, om ni inte redan är kollegor. Här kan du se hur det går till.
  2. Skicka mentorsförfrågningar för alla dina elever till den nya läraren. Här kan du se hur du gör detta.
  3. Avsluta ditt eget mentorskap för dina gamla elever. Här finns en beskrivning av hur du gör det.

Om du och din kollega är anslutna till samma skollicens är det också möjligt att göra detta via licenshanteringen. Här kan du läsa mer om det.

Om du ska sluta och vill lämna över allt till din efterträdare#

Om du ska sluta och du har en efterträdare som ska ta över allt du har i Nomp Plus, inklusive elever, grupper, uppdrag och annat, så kan du lämna över hela din användare till efterträdaren. Detta kan ni göra genom att använda funktionen för användarnamnsbyte.

Du byter helt enkelt namn på din användare till efterträdarens e-postadress, men glöm inte att också bekräfta det genom att klicka på länken i mejlet du får i samband med detta.

När användarnamnsbytet är slutfört så kan din efterträdare begära ett nytt lösenord till sin egen e-postadress, så du behöver alltså inte lämna ifrån dig ditt lösenord för att detta ska fungera.