Hoppa till huvudinnehåll

Skillnaden mellan utmaningar och uppdrag

Utmaningarna skiljer sig mycket både från de vanliga uppdragen, och från de Nomp-utmaningar som finns på varje nivå av Nomp.

Om uppdragen är som en läxa som eleven gör och sedan är klar med, så är en utmaning mer som ett prov eller diagnos som eleven kan få möjlighet att göra flera gånger om du vill.

UppdragUtmaning
Varje elev kan bara göra det en gång.Varje elev kan göra den flera gånger om du vill.
Frågorna slumpas fram när eleven startar en uppgift. Du kan inte veta vilka frågor det blir.Frågorna slumpas fram när du skapar utmaningen och är sedan samma varje gång. Du ser när du skapar utmaningen precis vilka frågor den kommer innehålla.
Varje uppdrag kan innehålla flera uppgifter, och en uppgift är alltid 10 frågor.Utmaningen innehåller frågor från en eller flera uppgifter, men presenteras för eleven som en enda "uppgift" som kan innehålla mellan 1 och 100 frågor.
Eleven kommer inte vidare om hen inte skriver in rätt svar.Eleven kommer vidare även vid fel svar, och får veta först på slutet hur många fel hen hade.
Eleven får belöningssymboler när uppdraget är klart. Du väljer vilken belöningssymbol det ska vara, och hur många eleven ska få.Eleven får en pokal i slutet av utmaningen. Du bestämmer hur många rätt eleven ska ha för att få brons-, silver-, respektive guldpokal.
Du kan ange hur lång tid eleven har på sig för att göra en uppgift för att den ska räknas i uppdraget.Du kan ange hur lång tid eleven har på sig för att göra utmaningen. När tiden är ute kommer utmaningen att avbrytas.