Hoppa till huvudinnehåll

Byte av användarnamn i samband med Google-inloggning

Du kan logga in på Nomp med din Google-användare. För att göra det klickar du på "Logga in med Google" på startsidan för Nomp.

Om du är inloggad i Google med en användare som heter likadant som din Nomp-användare så kommer du bli inloggad på Nomp direkt med den användaren.

Men om du har en Nomp-användare med ett annat användarnamn, så får du i stället möjlighet att ändra användarnamnet på den till din Google-mejladress. Då kommer Google-inloggningen funka direkt nästa gång.

Om det inte finns en Nomp-användare som heter som din Google-mejladress så kommer du se den här sidan:

Här har du två val:

  • Skapa en ny Nomp-användare: Det här valet är bara rätt om du inte har en Nomp-användare sedan tidigare.
  • Jag har redan en Nomp-användare med ett annat namn: Om du har en Nomp-användare med ett annat namn så klickar du på den här knappen.

Om du valde det andra alternativet så kommer du behöva ange användarnamn och lösenord för din befintliga Nomp-användare.

När du har gjort det kommer din Nomp-användare att byta användarnamn till din Google-mejladress. Nästa gång kan du enkelt logga in med Google på Nomp.

Är det din egen användare som är inloggad på Google?

Om den inloggade Google-användaren inte är din utan kanske till exempel din förälders, så är det inte en bra idé att logga in på Nomp med Google-inloggningen. Det finns två möjliga lösningar i den situationen:

  • Logga ut från Google och logga in med din egen Google-användare i stället. Sedan kan du logga in på Nomp med Google.
  • Använd användarnamn och lösenord för att logga in på Nomp, i stället för att klicka på "Logga in med Google".