Hoppa till huvudinnehåll

För föräldrar vars barn fått en Nomp-inloggning från skolan

Om ditt barn har fått en Nomp-inloggning av sin lärare så kan det finnas en del saker du som förälder undrar över. Här kommer vi försöka besvara de vanligaste frågorna som brukar dyka upp.

Vad är Nomp?

Nomp är en reklamfri gratistjänst där ditt barn kan öva på matematik.

Hur använder läraren Nomp?

Ditt barns lärare kan ge ditt barn uppdrag på Nomp. Då är det vissa uppgifter på Nomp som ditt barn ska göra ett antal gånger eller klara under en viss tid. Läraren kan också se hur ditt barn klarar av olika uppgifter på Nomp.

Vilken utrustning behöver vi ha för att använda Nomp hemma?

Nomp fungerar på alla moderna webbläsare. Nomp fungerar inte på Internet Explorer 8 eller äldre. Vi rekommenderar Chrome eller Firefox, eller Edge på Windows.

Nomp fungerar också på surfplattor och smart phones. Det finns en app för iPad och iPhone och en för Android-telefoner och -plattor. Det går förstås också bra att använda webbläsaren på sin platta eller telefon.

Hur loggar mitt barn in på Nomp?

  1. Gå till Nomp (https://nomp.se).
  2. Klicka på "Logga in"-knappen i övre högra hörnet (knappen är orange).
  3. Skriv in användarnamn och lösenord som ni fått från barnets lärare.

Användarnamnet som barnet har fått kan vara samma som en e-postadress, men behöver inte vara det. Om man vill byta användarnamn till en e-postadress som barnet har tillgång till kan man göra det själv. Det kan vara en fördel senare eftersom man kan få ett nytt lösenord till e-postadressen i så fall.

Inloggningen fungerar inte, vad gör vi?

  • Om barnet har glömt bort användarnamn eller lösenord så bör ni kunna få de uppgifterna från barnets lärare.
  • Om barnets användarnamn är samma som en e-postadress som barnet har tillgång till så kan man få ett nytt lösenord till e-posten.
  • Om detta inte hjälper, kontakta oss påinfo@nomp.se.

Kan jag som förälder använda Nomp?

Samma tjänst som läraren använder för att ge uppdrag till elever och se deras framsteg, finns också för föräldrar. Detta är en betaltjänst, och du kan läsa mer om den här. Detta är ingenting som du behöver för att ditt barn använder Nomp, men det är bra att veta att det inte är något problem att ha både en förälder och en lärare som båda ger uppdrag på Nomp till samma barn. Läraren och föräldern ser i så fall inte vad den andra vuxna gör.
(Obs! Om er kommun har tecknat ett personuppgiftsbiträdesavtal med Nomp så kan barnet inte koppla sig mot en förälder från sin skolanvändare.)

Något har ändrats på Nomp, varför?

Nomp utvecklas och förändras kontinuerligt. Oftast sker ändringarna utifrån önskemål från lärare, föräldrar och barn. Vi berättar om de ändringar vi gör via e-post (om man får e-post från oss) och på vår blogg.

Det går alltid bra att höra av sig till oss på info@nomp.se om man har några frågor eller funderingar runt Nomp.