Hoppa till huvudinnehåll

Vilka webbläsare fungerar Nomp i?

Nomp fungerar och stödjs i alla moderna webbläsare samt iOS 12 eller högre och Android 7 eller högre.

Gamla webbläsare

Om du har en gammal webbläsare eller enhet är det möjligt att mycket i Nomp fungerar, men vissa saker kanske inte fungerar. Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare eller använder Nomp på en nyare enhet.

Nomp funkar inte alls i Internet Explorer, och vi stödjer inte Microsoft Edge Legacy (däremot funkar nya Microsoft Edge bra).

Länkar till moderna Webbläsare som funkar med Nomp

Chrome, Edge, Safari, eller Firefox är bra alternativ!

Surfplattor och telefoner

Det finns en app för iOS och en för Android som funkar både på plattor och på telefoner. Det går också bra att använda Nomp i surfplattans webbläsare.

Nomp fungerar inte på iOS-versioner äldre än iOS 12 eller i Android-versioner äldre än Android 7.

Varför kan ni inte fortsätta stödja en gammal version av webbläsaren eller enheten? Den funkar ju fortfarande bra!

Det är viktigt för oss på Nomp att kunna stödja äldre enheter så länge som möjligt, då vi vet att skolor inte har möjlighet att byta enheter så ofta.

Liksom alla andra webbplatser och appar använder Nomp tredjepartsprodukter i stor utsträckning. Det är lite som att en biltillverkare inte bygger hela bilen själv, utan de använder många delar från underleverantörer. Och för att vi ska kunna garantera säkerheten och funktioner på Nomp behöver vi uppgradera dessa delar löpande. När dessa då inte längre väljer att stödja en viss enhet eller webbläsare längre försöker vi ibland jobba runt det, men det är inte alltid möjligt.

När era enheter börjar bli 8-10 år gamla är risken stor för att vi inte kan få Nomp att fungera med dem längre. Det kan vara så att inte Nomp går att starta alls, eller att vissa uppgifter eller funktioner inte fungerar alls eller delvis.

Vi bevakar givetvis i vilken utsträckning olika versioner av Android, iOS, Chrome, Edge och Safari som används av skolorna och väger in detta i våra beslut kring uppgraderingar.