Hoppa till huvudinnehåll

God jul och gott nytt år!!!

Nu är det snart julafton, och vi vill passa på att tacka alla er som använt Nomp under 2023. Vi uppskattar er alla väldigt mycket!

Det har hänt mycket i Nomp och Nomp Plus under året.

En av de största nyheterna var adaptiv träning. När du använder den adaptiva träningen så anpassar systemet frågorna till din nivå. Om du svarar rätt på frågorna så kommer du att få svårare frågor automatiskt.

Vi har gjort det snabbare att få medaljer på uppgifterna på Nomp. Om du klarar en uppgift helt utan fel så kommer du få medalj efter färre repetitioner.

Nompix används nu enbart för att låsa upp spel på spel-sidan. För att komma upp i nivå i Nompis-rummet används i stället erfarenhetspoäng (EP). Du samlar EP på samma sätt som du samlar nompix. Om du har Nomp Plus kan du ställa in på uppdrag att dina elever ska få extra EP när de gör klart vissa uppdrag.

Spelsidan har ändrat utseende för att det ska vara lättare att hitta rätt spel. Du kan också markera vissa spel som favoriter för att hitta dem snabbare.

Om du har Nomp Plus kan du ställa in ett spel som "Veckans spel" för dina elever. Det betyder att alla varianter av en viss speltyp blir fritt tillgängliga för dina elever tills veckan är slut.

Om du har Nomp Plus kan du också låta dina elever räcka upp handen inifrån Nomp! Du har också möjlighet att starta en "rusch", där dina elever under 20 minuter får dubbelt så många nompix som vanligt.

Förhoppningsvis har du som har Nomp Plus inte missat de mejlkurser som kom i början av året. Dessa kan du anmäla dig till om du vill lära dig mer om Nomp Plus. Kurserna kommer som dagliga mejl som du kan gå igenom i egen takt när det passar dig.

Utöver detta har vi bland annat gjort följande under 2023:

  • 111 helt nya uppgifter!
  • Justering av uppgifter så att de ska funka lika bra om du är färgblind.
  • Tre nya sorters spel som du kan hitta när du gör uppgifter på Nomp.
  • Animerade effekter på belöningssymboler om man har många av samma.
  • Åtta helt nya äventyr att välja på för äventyrsuppdrag.
  • Färdiga utmaningar i taluppfattning.
  • Möjlighet att välja till metodstöd på ekvationsuppgifter i uppdrag och utmaningar.
  • Möjlighet att se i Nomp Plus hur många spel eleverna har hittat och låst upp.
  • Funktion i Nomp Plus för att återställa elevers spel-upplåsningar.

Vi hoppas att ni alla får en underbar jul och ett riktigt gott nytt 2024!