Hoppa till huvudinnehåll

Samla nompix och erfarenhetspoäng

Nu kommer du samla både nompix och erfarenhetspoäng (EP) när du gör uppgifter och utmaningar på Nomp.

Till att börja med har du fått lika många EP som du hade intjänade nompix.

Du kommer oftast få lika många nompix och EP när du gör uppgifter och utmaningar. Men ibland kommer det vara olika många. Du ser i slutet av varje uppgift eller utmaning hur många EP och nompix du fick.

Nompix används fortfarande för att låsa upp spel. Vi har ändrat tillbaka så att antalet nompix som visas uppe till höger är hur många nompix du har kvar, inte hur många du tjänat in. Där ser du också vilken nivå du har uppnått. Du kan klicka där för att se detaljer. Det kan se ut så här:

Här ser du hur många nompix du tjänat totalt och hur många du har kvar. Du ser också din nivå och hur långt det är kvar till nästa. Här hittar du också ditt användarnamn och knappen för att logga ut.

Klicka utanför rutan för att stänga den.

Din nivå

Ju fler EP du samlar desto högre nivå blir din användare. Den högsta möjliga nivån är 30.

Din nivå styr vad du har tillgång till för figurer, kläder och dekorationer i nompis-rummet.

Om du går upp i nivå när du gör en uppgift eller utmaning så visas det i slutet av uppgiften/utmaningen. När du senare tittar i nompis-rummet kommer du också se att nivån har ökat.

Får du uppdrag från en lärare eller förälder?

Då kommer du kunna få extra EP när du gör klart dina uppdrag! Om du får det så visas det på uppdragssidan.

Bonusen får du när du gör den sista uppgiften som ingår i uppdraget, så att hela uppdraget blir klart.

Är du en lärare eller förälder med Nomp Plus?

Dina elever/barn kommer få extra erfarenhetspoäng när de gör klart sina uppdrag. Du kan öka eller minska uppdragsbonusen, eller stänga av den helt, genom att ändra i de avancerade inställningarna för uppdraget.

Du kan till exempel öka bonusen till "Hög" för uppdrag som kanske är lite extra svåra och där eleverna kan behöva en extra belöning.