Hoppa till huvudinnehåll

Adaptiv träning på Nomp!

Nu finns det adaptiv träning på Nomp. När en elev använder den adaptiva träningen så anpassar systemet frågorna till elevens nivå. Om eleven svarar rätt på frågorna så kommer hen att få svårare frågor automatiskt.

När eleven jobbar i den adaptiva träningen så kan eleven själv se sin nivå genom en hantel som ökar i vikt allteftersom eleven klarar svårare frågor. På så vis blir eleven motiverad att jobba vidare.

Här visar Marianne hur detta funkar:

Adaptiv träning

Eleven kan hitta den adaptiva träningen under "Adaptiv träning". Här kommer det bara finnas innehåll om eleven har en lärare eller förälder med Nomp Plus! Om eleven har en lärare eller förälder med Nomp Plus så kommer det se ut så här:

Här kan eleven välja mellan tio olika områden att träna på.

När eleven har startat en adaptiv träning ser det ut så här:

Eleven behöver svara rätt på fem frågor, vilket visas nedanför frågan. Om eleven tycker att frågan är alldeles för svår eller för enkel, så kan eleven klicka på någon av knapparna uppe till höger för att hoppa över frågan. Detta räknas inte till de fem rätta svaren som behövs.

Om eleven svarar fel på en fråga så visas detta och eleven klickar på "Nästa" för att gå vidare till nästa fråga. Eleven får alltså bara ett försök att svara rätt på varje fråga.

När eleven samlat ihop fem rätta svar så får eleven nompix!

Om eleven uppnått en ny nivå så får eleven också en tyngre hantel. Hantlarna går från 1 kg till 10 kg. När eleven uppnår en ny hantel så får eleven också erfarenhetspoäng.

När eleven redan uppnått 10 kg så får eleven inte längre vare sig nompix eller erfarenhetspoäng på den träningen.

Uppföljning

När dina elever använt den adaptiva träningen så syns det i "Senaste händelserna" på startsidan i Nomp Plus. Det syns också i "Senaste händelserna" för en specifik elev om du klickat in dig på någon under "Elever".

För att se en sammanfattning av elevens adaptiva träning gör du så här:

  1. Gå till "Elever".
  2. Klicka på användarnamnet för den elev du vill titta på.
  3. Klicka på under-fliken "Adaptiv träning".

Här ser du hur mycket eleven varit aktiv på respektive adaptiva träning.

  • I kolumnen "Framsteg" ser du hur långt eleven kommit i materialet.
  • Kolumnen "Tid" visar hur lång tid eleven sammanlagt jobbat med den träningen.
  • Under "Frågor" ser du hur många frågor eleven svarat på.
  • Kolumnen "Senast aktiv" visar när eleven svarade på en fråga senast.

Klicka på träningens namn för att se detaljer.

Här ser du alla frågor som eleven svarat på i den adaptiva träningen. Du ser elevens svar och om det var rätt eller fel. Du har också möjlighet att filtrera frågorna för att se bara ett visst delområde, årskurs, eller till exempel bara de frågor som eleven svarade fel på.