Hoppa till huvudinnehåll

Förbättrad uppföljning för uppdrag

Vi har gjort om uppdraguppföljningen i Nomp Plus för att det ska bli lättare att se hur eleverna har klarat sina uppdrag. Det är nu lättare att se vilka fel eleverna gjort på uppdragen, och uppföljningen för individuella uppdrag har blivit mer överskådlig.

Uppföljning för uppdrag med flera elever

Elever som är klara eller inte klara

Det är nu separata flikar för de elever som är klara respektive inte klara. Listan av elever som inte är klara ser ut så här:

Du ser exakt hur mycket varje elev har kvar att göra på uppdraget. Du kan klicka på pilen i slutet på varje rad för att se detaljer. Du kan också se när varje elev loggade in på Nomp senast. Det finns en knapp för att skicka ett Nomp-meddelande till eleverna.

Listan av elever som är klara med uppdraget ser ut så här:

Här kan du se hur lång tid varje elev höll på med uppdraget, antal fel och så vidare. Det finns knappar bland annat för att dela ut stjärnor till eleverna.

Fel per elev

I fliken "Fel per elev" ser du ett diagram som visar hur många fel eleverna gjort på uppdraget. Du kan klicka på en stapel i diagrammet för att se detaljer.

Fel per elev och uppgift

Här ser du antal fel per elev och uppgift. Röd signalerar många fel, och grönt inga fel.

Vanliga fel

Här kan du bläddra igenom vanliga fel som eleverna gjort när de jobbade med uppdraget.

Fel och tid

Detta är samma diagram som tidigare fanns i fliken "Diagram". Nu har diagrammet fått median-linjer utritade så att det ska vara lättare att se vilka resultat som är avvikande.

Resultat per elev, och resultat per uppgift

Dessa två flikar fanns förut också, och är oförändrade.

Uppföljning för individuella uppdrag

För individuella uppdrag är uppföljningen mycket mer kompakt. Innehållet i den första fliken beror på om eleven är klar med uppdraget eller inte.

Status om eleven inte är klar

Om eleven inte är klar med uppdraget så kan du här se exakt hur långt eleven kommit med de olika delarna av uppdraget. Du ser också när eleven loggade in senast.

Längst ner hittar du också de frågor eleven besvarat hittills, och vilka fel eleven gjort.

Status om eleven är klar

Här ser du en översikt av elevens resultat på uppdraget. Längst ner hittar du också de frågor eleven besvarat och du kan se vilka fel eleven gjort.

Fel och tid

Detta diagram påminner om det som visas för andra uppdrag, men detta visar fel och tid per fråga för alla uppgifter just den här eleven jobbat med i uppdraget.

Resultat per uppgift och vanliga fel

Dessa flikar är samma för individuella uppdrag som för uppdrag för flera elever.

Demonstration

Här visar Marianne hur detta fungerar: