Hoppa till huvudinnehåll

Förbättringar och buggfixar

Nomp och Nomp Plus har just fått en lite större uppdatering, som främst syftar till att snabba upp laddningen av respektive sida. Förhoppningsvis är detta något du kommer märka särskilt om du har en långsam internetanslutning.

I samband med detta har vi också gjort en del andra förbättringar och buggfixar. Några som kanske kan märkas är:

  • Nomp: Om man har blivit utloggad på grund av inaktivitet, och går till "Uppdrag" (eller något annat än "Hem" eller "Öva matte"), så kommer man automatiskt att hamna på inloggningssidan. Det gäller även i Nomp-appen.

  • Nomp: Nompis-rummet fungerar lite bättre i Safari och på iPad. Det hade uppstått ett fel som gjorde att rummet "hoppade" när man försökte sätta in nya saker. Nu gör den inte så längre.

  • Nomp Plus: Det var redan så att den valda kolumn-sorteringen bevarades när man växlade mellan olika sidor, men nu kommer även pilen som visar vilken kolumn som tabellen är sorterad på att visas när man återvänder till tabellen.

  • Nomp Plus: Sökningen i tabeller fungerar bättre. Nu söker den på varje ord var för sig och hittar de rader som innehåller alla orden. Så du kan till exempel söka på "avru deci" för att hitta uppgifter med avrundning och decimaltal.

  • Nomp Plus: Om du söker uppgifter till ett uppdrag och använder "Stöd"-filtret, så följer stöd-inställningen med när du kryssar för uppgifter även om du kryssar i den översta rutan för att välja alla.

  • Nomp Plus: I diagram där man kan ställa in hur långt tillbaka data ska hämtas, så gör man nu det valet med en rullgardinsmeny i stället.