Hoppa till huvudinnehåll

Lättare att dela mentorskap för dig som har skollicens

Är du med på en skollicens? Då har det nu blivit lättare att dela mentorskap med andra lärare inom skollicensen.

Dela mentorskap under "Elever"#

Om du markerar elever under "Elever" och klickar på "Dela mentorskap" så kan du nu välja mellan alla lärare som är med på samma skollicens, även om ni inte är kollegor i Nomp Plus. Tidigare har du behövt gå till "Hantera licenser" för att göra detta.

Under "Elever" har du till exempel möjlighet att filtrera eleverna per grupp om du vill dela mentorskapet för en viss grupp med en annan lärare inom skollicensen.

Dela mentorskap utan bekräftelse#

Om du delar mentorskap under "Elever" med en lärare som är med på samma skollicens, så kommer eleverna tilldelas till den andra läraren direkt utan att den andra läraren behöver bekräfta detta. Om det är en kollega som inte är med på samma skollicens kommer kollegan behöva bekräfta elevkopplingen precis som tidigare.