Hoppa till huvudinnehåll

Ny tidmätare

Oftast är uppgifterna på Nomp inte på tid, utan du får hålla på hur länge du vill. Det som kan vara på tid är:

  • Utmaningen som finns längst ner i varje nivå.
  • Uppgifter i uppdrag som din lärare eller förälder har valt ska vara på tid.

Nu har vi gjort om hur tidmätaren ser ut, och även gjort det möjligt att ändra på hur den beter sig.

Den nya tidmätaren

Du kan ha ställt in att tidmätaren inte ska visas, men om du inte har gjort det så kommer det nu att se ut så här om en uppgift är på tid:

I stället för det smala strecket som rörde sig längst upp så är det en liten klocka nere i hörnet. Det färgade området på klockan krymper allteftersom tiden går.

Färgerna på tidmätaren

Färgen på tidmätaren växlar från grönt till orange till rött, beroende på hur långt du kommit med frågorna och hur lång tid som är kvar. Om det verkar som att du kommer hinna utan problem så är den grön. Om den blir orange behöver du skynda på lite mer om du ska hinna. Om den blir röd behöver du skynda ännu mera.

Om du är snabb eller om tiden du har på dig är lång så kommer mätaren att vara grön hela tiden.

Om tiden går ut är tidmätaren helt vit i mitten.

Ändra hur tidmätaren beter sig

Precis som tidigare kan du välja att inte se tidmätaren alls. Men nu har du också möjlighet att välja att ha kvar tidmätaren, men att den inte ska röra sig. Om du blir distraherad av att tidmätaren rör sig, men ändå vill ha lite koll på tiden, så prova gärna detta!

Tidmätaren som inte rör sig ändrar också färg beroende på hur du ligger till. Om det går jättebra så kommer den därför vara grön hela tiden. Om tiden håller på att ta slut så kommer den blinka till i rött.

Om du vill ändra hur tidmätaren beter sig, eller välja att inte visa den alls, så går du till inställningarna i Nomp och ändrar på den här inställningen:

Om du inte tyckte om den gamla tidmätaren, och har valt att inte visa den, så prova gärna den nya stilla tidmätaren!